Arsenal wint nipt op strafschoppen, Monaco laat titelkans liggen

De langverwachte finale van de Emirates Cup is eindelijk begonnen met Arsenal en Monaco. Na 90 minuten spelen stond de stand op 1-1 en moesten beide partijen genoegen nemen met strafschoppen. In deze spannende strafschoppenserie won Arsenal met 6-5 van Monaco en mocht de trofee in ontvangst nemen.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd werd in de 30e minuut gemaakt door Fofana van Monaco, die met een rake kopbal zijn ploeg op voorsprong zette. Arsenal liet zich echter niet van de wijs brengen en pas in de 43e minuut maakte Nketiah, in zijn  beste voetbalschoenen, met een prachtig schot in de chaos de gelijkmaker. In het daaropvolgende duel streden beide ploegen hard, maar geen van beide ploegen kon opnieuw doorbreken en de stand bleef 1-1 na 90 minuten spelen.

Door het gelijkspel moest de langverwachte finale een strafschoppenserie worden. In de strafschoppenserie werden de spelers geconfronteerd met enorme psychologische druk en technische en tactische beproevingen. Arsenal toonde echter een uitstekende stabiliteit en vermogen om met de situatie om te gaan en versloeg Monaco nipt met 6-5 via de strafschoppenserie, waardoor het de Emirates Cup met succes won.

Het is de moeite waard om te vermelden dat de keeper van Arsenal goed speelde in de strafschoppenserie. Hij redde een paar strafschoppen van Monaco en won de wedstrijd voor zijn team. Monaco, aan de andere kant, hoewel ze het voordeel hadden aan het begin van de wedstrijd, verloor in de strafschoppenserie, waardoor ze de kans om de beker te winnen misliepen. Al met al was het een erg goede wedstrijd, waarin beide spelers veel voetbalgeest toonden. Tot slot feliciteren we Arsenal nogmaals met het winnen van de titel, en laten we onze adidas x speedflow.1 aantrekken en ze feliciteren!