Newcastle United 1-2 AC Milan, allebei uit Champions League

De hoop van Newcastle United om door te gaan naar de knock-outfases van de Champions League werd de bodem ingeslagen door een 1-2 nederlaag tegen AC Milan. De Magpies leidden met 1-0 voor AC Milan bij rust, maar verloren met 1-2 in de tweede helft en eindigden onderaan in de groep.

Newcastle presteerde heldhaftig in de eerste helft. Ze domineerden het balbezit, creëerden talloze kansen en namen verdiend de leiding door een geweldig doelpunt van de Nike Mercurial Voetbalschoenen Joe Linton. De Braziliaanse middenvelder kreeg een pass van Lewis Miley aan de rand van het strafschopgebied en vuurde een krachtig schot af dat AC Milan-doelman Mike Maignan machteloos achterliet.

De tweede helft was echter een nachtmerrie voor de Magpies, want AC Milan nam de controle over de wedstrijd over met hun klinische tegenaanvallen en zette de wedstrijd op zijn kop. Pulisic scoorde met een slimme assist van Giroud en het spectaculaire doelpunt van Chukwueze maakte een einde aan de hoop van Newcastle en bevestigde hun vertrek uit de groepsfase.

Ondanks de recente problemen van Newcastle, toonden ze hun potentieel in de Champions League-groepsfase en gingen ze de strijd aan met enkele van de grootste clubs van het continent. Hun onvermogen om hun spelniveau 90 minuten lang vast te houden tegen Milan bleek echter hun ondergang.

Newcastle’s Champions League-dromen werden de grond ingeboord en de spelers moesten de teleurstelling van een nederlaag onder ogen zien. Na het laatste fluitsignaal was Bruno Guimaraes, die in een voetbalschoenen goedkoop op het veld bleef, verdrietig. Maar omdat Paris Saint-Germain gelijk speelde met Borussia Dortmund, ging AC Milan ook niet door naar de Champions League.