Gondozzi de held als Barcelona Las Palmas op dramatische wijze verslaat

Barcelona heeft het gat aan de top van de ranglijst gedicht met een spannende 2-1 La Liga overwinning op Las Palmas. Ilkay Gündogan in het Nike Mercurial Voetbalschoenen scoorde in de laatste minuut een penalty om zijn ploeg aan de drie punten te helpen. De overwinning stond bol van de spanning en frustratie en Barcelona verkleinde de achterstand op Real Madrid en Girona.

Barca kreeg aan het begin van de wedstrijd een zorgwekkende klap te verwerken toen sterverdediger Joao Cancelo vroegtijdig moest vertrekken met een knieblessure. Ondanks de tegenslag leken de Catalaanse reuzen vastbesloten om door te drukken, hoewel Las Palmas, aangemoedigd door hun thuisfans, geen tegenstanders bleken te zijn. De Canarische Eilanden namen in de 12e minuut de leiding toen voormalig Barcelona-speler Munir El Haddadi profiteerde van een lage voorzet van een andere Barca-student, Sandro Ramirez.

Barcelona reageerde onmiddellijk, maar hun poging miste de nodige precisie. Alejandro Balde dreigde aan de linkerkant, maar zijn voorzet werd weggewerkt en Sandro testte Barca-doelman Inaki Pena met een gevaarlijk schot. Las Palmas bleef aanvallen en zowel Javier Munoz als Sandro kwamen dicht bij een verlenging voor rust.

In de tweede helft werd de aanval van Barcelona intensiever en kwam het uiteindelijk in de 55e minuut op gelijke hoogte. De Spanjaarden kwamen rustig op gelijke hoogte toen Ferran Torres van binnen het strafschopgebied raak schoot. De dominantie van Barcelona bleef echter onaantastbaar, want Las Palmas bleef dreigen in de tegenaanval.

De wedstrijd ging een spannende fase in met beide partijen op zoek naar een winnaar. Barcelona-baas Xavi wisselde tactisch en bracht Joao Felix en Lamine Yamal in. Las Palmas bracht de onlangs getekende 18-jarige Braziliaanse aanvaller Vitor Roque in om het team wat aanvallende impulsen te geven.

Terwijl de klok verder tikte, leek het erop dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen. In de laatste momenten van de wedstrijd sloeg het drama echter toe. Las Palmas invaller Daley Sinkgraven werd met een directe rode kaart van het veld gestuurd nadat hij Gündogan, die een Nike Mercurial Voetbalschoenen droeg, onhandig neerhaalde in het strafschopgebied. De Duitse middenvelder stapte op en nam zelf de penalty. Hij stuurde de keeper van de tegenstander de verkeerde kant op en bezorgde Barcelona een dramatische 2-1 overwinning.

De overwinning was een enorme opluchting voor de mannen van Xavi, omdat ze in hun vorige twee La Liga-wedstrijden punten hadden laten liggen. Gelukkig gaf geen van de Barcelona-spelers op en pakten ze uiteindelijk de overwinning. Met het gat naar de top van de ranglijst verkleind tot 7 punten, heeft Barcelona hun hoop in de La Liga weer aangewakkerd. Ze hebben de komende weken echter nog een reeks lastige wedstrijden voor de boeg, waaronder een Copa del Rey-wedstrijd tegen Barbastro en een cruciale competitiewedstrijd tegen Real Betis.