Voorspelling halve finale Argentinië vs Kroatië

Argentinië treft Kroatië in de halve finale van het WK in Qatar. Kan Kroatië tegen Argentinië, dat goed heeft gepresteerd op dit WK, nog een wonder creëren? De twee teams van Argentinië en Kroatië stonden al twee keer eerder tegenover elkaar op het WK. Ze waren de 0-3 nederlaag van Argentinië tegen Kroatië in de groepsfase van het WK 2018 in Rusland en de 1-0 nederlaag van Argentinië tegen Kroatië in de groepsfase van het WK 1998 in Frankrijk. Deze wedstrijd is de derde confrontatie tussen de twee partijen in de geschiedenis van het WK. De twee teams hadden eerder gelijk gespeeld met hun tegenstanders in de kwartfinales en versloegen hun tegenstanders in een penalty shootout.

Argentinië, dat Voetbalschoenen Adidas Copa droeg, was niet optimistisch aan het begin van dit WK. Ze verloren in de eerste ronde van de groepsfase van Saudi-Arabië, waardoor de buitenwereld dit jaar twijfelde aan hun kracht en de kwartfinales nog spannender waren. Op een gegeven moment leidden ze met twee doelpunten, maar werden op het laatste moment van de wedstrijd achtervolgd door het Nederlands team voor twee opeenvolgende doelpunten. Ze vertrouwden ook op strafschoppen om zich te kwalificeren, maar dit toonde ook de vasthoudendheid van het America’s Cup-kampioenschap aan.

Maar qua doorzettingsvermogen is Kroatië deze titel nog meer waard. Als een team dat overuren speelde in elke knock-outwedstrijd van het laatste WK, schoof Kroatië ook door naar de halve finales via twee verlengingen in dit WK. In de laatste wedstrijd tegen het machtige Brazilië maakte Kroatië koppig de stand gelijk in de ongunstige situatie van een achterstand in de verlenging en won uiteindelijk de strafschoppenserie. Het lijdt geen twijfel dat Kroatië zijn eerdere conservatieve benadering zal blijven gebruiken om Argentinië in dit spel te frustreren. Wie uiteindelijk door mag naar de halve finale, laat ons goedkope voetbalschoenen dragen en afwachten.