Spaanse Super Cup halve finale Real Madrid 5-4 Valencia

De halve finale van de Spaanse Supercup luidde de eerste ronde in van de wedstrijd, Real Madrid tegen Valencia. In de eerste helft maakte Benzema een strafschop; in de tweede helft maakte Valencia de stand gelijk. Geen van beide partijen kon de score in de verlenging herschrijven. In de strafschoppenserie scoorde Real Madrid alle vier de rondes en miste Valencia twee doelpunten. Uiteindelijk schakelde Real Madrid Valencia met 4-3 uit in een penalty shootout en ging door naar de halve finale van de Western Super Cup.

Als het winnende team vorig seizoen won Real Madrid in totaal 12 kampioenschappen, de tweede alleen voor Barcelona, dat 13 keer in de geschiedenis won. Na voltooiing van de verdediging dit seizoen kan het op gelijke hoogte staan met Barcelona voor de eerste plaats in de historie. Oorspronkelijk was iedereen optimistisch dat Real Madrid de wedstrijd gemakkelijk zou winnen, maar Real Madrid speelde abnormaal en werd door Valencia in de verlenging gesleept en uiteindelijk in een strafschoppenserie geschopt. Gelukkig ging Real Madrid uiteindelijk met succes de finale van de Super Cup in. De volgende tegenstander is de winnaar tussen Barcelona en Real Betis.

Benzema droeg een nike voetbalschoenen zonder veters en scoorde het enige doelpunt voor Real Madrid. Na terugkeer van een blessure scoorde hij in 3 wedstrijden en scoorde in totaal 4 doelpunten. Hij is in zeer goede staat. Met dit doelpunt werd Benzema de tweede speler in de geschiedenis van de Spaanse Super Cup die scoorde in vijf opeenvolgende wedstrijden. Hij scoorde 5 doelpunten in 5 wedstrijden, en de eerste die dit creëerde. Het wonder is Messi, die 8 doelpunten scoorde in vijf opeenvolgende Western Super Cup-wedstrijden!