De Portugese vleugelverdediger Cancelo gaat voor Bayern spelen

Volgens berichten gaat de 28-jarige Portugese vleugelverdediger Cancelo op huurbasis naar Bayern. Naar verluidt zal het leningscontract van Cancelo een uitkoopclausule bevatten en zal de afkoopsom 70 miljoen euro bedragen. De deal werd snel gesloten omdat Cancelo in botsing kwam met Manchester City-baas Pep Guardiola. De Portugese international was ontevreden over het feit dat Cancelo niet in de basis stond voor City’s 1-0 FA Cup-overwinning op Arsenal op vrijdagavond.

Cancelo, die Voetbalschoenen Adidas Copa draagt, was eerder de hoofdmacht van Manchester City. Hij is goed op de rechtsbackpositie en presteerde de afgelopen seizoenen ook goed op de linksbackpositie. Na het WK in Qatar kelderden de speelkansen van Cancelo, wat een belangrijke reden kan zijn voor het besluit van Cancelo om Manchester City te verlaten. Voor het WK startte Cancelo dit seizoen alle competitie- en Champions League-wedstrijden van Manchester City, maar na het WK startte Cancelo slechts 3 keer in 10 wedstrijden. Bayern heeft altijd de voorkeur gegeven aan Cancelo en ze zagen ook deze kans om een stap te zetten.

Bayern heeft het ook moeilijk op de rechtsbackpositie. Mazraoui lijdt aan myocarditis en Pavard vertrekt mogelijk deze zomer. Naar verluidt hebben Bayern en Manchester City overeenstemming bereikt over de huur van Cancelo. Bayern staat klaar om een medische keuring voor Cancelo te regelen en hoopt de transfer zo snel mogelijk af te ronden. Het is gemeld dat nadat Manchester City Cancelo het team heeft laten verlaten, ze geen nieuwe hulp zullen toevoegen in de winterperiode. De prestatie van Ake op de linksbackpositie kan Guardiola tevreden stellen. Naast Walker op de rechtsbackpositie is er ook de tiener Rico Lewis. Cancelo hoopt een stabiele speeltijd te blijven krijgen, maar hij gelooft dat een verblijf in Manchester City dit doel niet langer kan bereiken, dus kiest hij ervoor om over te stappen en het team te verlaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *