Chelsea 2-0 Bournemouth

De 17e ronde van de Premier League blijft strijden, waarbij Chelsea thuis tegen Bournemouth speelt. In de eerste wedstrijd na het WK verschenen behalve Ziyech de belangrijkste spelers van Chelsea op het veld. Haverts, die een Voetbalschoenen Adidas Predator Tango droeg, passte een schot en Mount scoorde. Chelsea versloeg Bournemouth thuis met 2-0, waarmee ze een einde maakten aan hun reeks verliezen van drie wedstrijden in de competitie.

In de 16e minuut scoorde Chelsea het eerste doelpunt, stuurde Jorginho een steekpass, Mount splitste de zijkant, Sterling kreeg de bal van rechts en veegde richting het strafschopgebied, Haverts volgde en omsingelde vanuit het midden. In de 24e minuut breidde Chelsea de score uit, Haverts maakte een korte pass in het strafschopgebied, Mount koos er direct voor om vanaf de bovenkant van de boog te schieten en de bal sprong in het net. Daarna hebben de twee partijen de score nooit meer herschreven.

De toestand van Chelsea voor het WK in Qatar was erg slecht. Ze behaalden slechts 2 gelijke spelen en 3 nederlagen in de laatste vijf competitierondes voor het laagseizoen, en verloren zelfs drie opeenvolgende wedstrijden in de laatste drie rondes. Met de thuisnederlaag van vandaag tegen Bournemouth is Chelsea eindelijk verlost van de hachelijke situatie van vijf opeenvolgende competitierondes.